fredag 2 december 2011

Branden spred sig...

...till min morbror och hans frus fastighet...


Det var igår kväll på sena Mittnytt som jag hörde om branden i Söderåsen utan för Jämtlands Änge. Branden hade startat hos en granne till min morbror och i den kraftiga blåsten spridit sig till min morbror och hans frus fastighet. Som tur var så kom ingen till skada och tyvärr brann grannens hus ner.
 
Artikel i Östersunds Posten:

Publicerad 1 december 2011Uppdaterad 1 december 2011

Branden under kontroll

Klockan halv ett på torsdagen kom det ett larm om att det brann i ett bostadshus i Söderåsen, utanför Änge. Tre timmar senare hade branden spridit sig till ytterligare ett hus.
Se också ett tv-inslag från branden ovanför artikeln och även ett under artikeln.

Relaterat

Artikelbilder

Fotograf: Matsåke Persson
Enligt uppgifter har inga personer kommit till skada.
Enligt uppgifter har inga personer kommit till skada. Fotograf: Denny Calvo
Det andra huset som branden spridit sig till.
Det andra huset som branden spridit sig till. Fotograf: Denny Calvo
Det andra huset låg ungefär 200-300 meter bort och brann kraftigt, men kring femtiden hade räddningstjänsten lyckades få kontroll över elden. Även en maskinhall såg ut att ligga i farozonen ett tag, men den klarade sig utan skador.
– Det första huset som brann var helt övertänt och lågorna slog ut genom fönstret när vi anlände och det gick inte att rädda, säger Stefan Simonsson, räddningstjänsten Krokom.
Både räddningstjänsten från Änge, Nälden, Trångsviken och Östersund var på plats. Mannen som bodde i huset är i 35-årsåldern. När branden startade befann han sig i skogen.
Den kraftiga blåsten, som tidvis var storm enligt räddningstjänsten, gjorde att branden i det första huset fick ordentligt fäste. Det blåste 15-20 sekundmeter.
Ett annat problem var att det var brist på vatten på platsen, vilket försvårade släckningsarbetet.
– Vattenbristen gör att brandkåren tvingas hämta vatten i Änge, berättar Matsåke Persson, ÖP:s reporter som har var på platsen.
Inga personer kom till skada i någon av bränderna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar